Whiskyreizen

Als je eenmaal met het whiskyvirus bent besmet dan komt ook snel al het verlangen om een echte distilleerderij te bezoeken. Wat is er nu mooier dan echt te zien hoe en waar dat vloeibare “goud” gemaakt wordt.

Samen met onze World Of Whisky Travel Expert Teun van Wel van The Travel Club hebben we een aantal mooie speciale reizen voor je samengesteld. Hieronder de 4 daagse reis naar de whiskyproducerende regio in Schotland waar de meeste rokerige whisky’s vandaan komen: Islay.

4 DAAGSE SCHOTSE ONTDEKKINGREIS: ISLAY
whiskyreis Bruichladdich

Vanaf € 695- per persoon, inclusief distilleerderij bezoek

Islay, het whisky eiland! Er bevinden zich maar liefst 8 distilleerderijen op dit eiland. Veelal wordt er geturfde whisky gemaakt. Een van de meest bijzondere distilleerderijen op dit eiland is Bruichladdich. Hier maakt met zowel heel licht geturfde whisky, als stevig geturfde whisky (Port Charlotte), maar ook ’s werelds meest geturfde whisky: Octomore. Maar naast distilleerderijen heeft Islay nog veel meer te bieden, met een unieke natuur en prachtige baaien en stranden. U gaat het ontdekken op deze whiskyreis naar Islay!

Deze reis is inclusief vlucht, huurauto, routebeschrijving, verblijf en bezoeken aan Bruichladdich distilleerderij.

De distilleerderijen liggen allen niet ver weg van uw overnachtingsadres. Een lokale taxi is niet duur. Het alternatief is om voor de Bob sample flesjes mee te nemen, zodat hij of zij later op het gemak kan proeven. U ontvangt bij uw reisbescheiden een routebeschrijving.

U verblijft in sfeervolle accomodaties, in een 2-persoonskamer. Een 1-persoonskamer is mogelijk tegen toeslag. Een echt Schots ontbijt elke ochtend is inbegrepen.

Mocht u en langer verblijf in Schotland wensen dan is dat uiteraard ook mogelijk. Islay is goed te combineren met Arran, Campbeltown en bijvoorbeeld Mull

Programma in het kort

Dag 1
U vertrekt vroeg in de ochtend vanuit Amsterdam naar Glasgow. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijd u naar Kennacraig. Dat is ongeveer 2,5 uur rijden. Er is tijd om onderweg nog te genieten van het schitterende Schotse landschap, want het is een mooie route die u gaat rijden. Inverary ligt ongeveer halverwege en is leuk voor een korte stop. U kunt hier eventueel Inverary castle bezoeken. Maar u vindt er ook de beroemde Inverary Whisky Shop.

Zorgt u dat u uiterlijk 17.15 bij de Kennacraig terminal bent. Stelt u zich hier overigens niet te veel van voor. Het is geen plaats. En ook geen grote haven. Meer een pier en een gebouwtje. Om 18.00 vertrekt de ferry naar Islay waar u rond 201.0 in Port Ellen aankomt. U kunt eten aan boord van de ferry. Het is vervolgens nog ene korte rit naar uw accommodatie.

Dag 2
Vandaag gaat u Bruichladdich distilleerderij bezoeken. Er is voor u de Warehouse tour geboekt. Een uitgebreide rondleiding door de distilleerderij en uiteraard enige kwaliteitscontrole van het eindproduct.
Lunchen kunt u doen bij het nabij gelegen Port Charlotte hotel. Waar het overigens ook ’s avonds vaak gezellig is met live-muziek.

Dag 3
Een dag ter vrije besteding. Uiteraard kunt nog meer van de distilleerderijen op Islay bezoeken. Ik adviseer u hier graag in. Maar Islay heeft nog veel meer moois om van te genieten. U kunt mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld langs de kust bij Oa. Er zijn mooie stranden zoals Machir bay en Slaigo bay. U kunt proberen zeehonden te spotten bij het charmante Portnahaven. En gewoon genieten van de mooie natuur op Islay. Meer informatie over Islay vind u onder andere hier: http://www.islayinfo.com
Of lees het boek “Islay – whisky eland vol geschiedenis” van whiskyschrijver en Islay kenner Robin Brilleman.

Dag 4
Tijd om weer naar huis te reizen. Eerst per ferry naar het vastenland. Als het op veilig wilt spelen, dan zou u voor de vroege ferry moeten kiezen. Staat u liever niet heel vroeg op dan gaat de ferry om 09.45 uit Port Ellen. Als alles dan goed gaat zou u rond 15.30 bij de Glasgow luchthaven moeten zijn. U levert de auto in en vliegt weer terug naar huis.

De ontdekkingsreis naar Islay zit er op. Het nagenieten kan beginnen.