VODKA

Vodka wordt gedistilleerd tot maximaal 95% en verdund met water. Het alcoholpercentage ligt dan tussen de 35% en 70% (traditioneel, verkrijgbaar in de handel, rond de 40% à 45%). De drank wordt onder andere gestookt uit granen zoals tarwe, gerst, of rogge, maar ook aardappels en quinoa behoren tot de mogelijkheid. Wanneer graan wordt gebruikt, wordt het tot ontkiemen gebracht, waardoor er uit het zetmeel vergistbare suiker ontstaat. Dit wordt met water tot een licht alcoholische vloeistof gegist, daarna wordt de vloeistof gedestilleerd. Daarna wordt het product vaak opgeslagen in tanks met houtskool waardoor alle geuren en onzuiverheden worden geadsorbeerd. Hierna wordt het gefilterd. Vodka heeft geen rijpingsproces zoals de meeste andere gedestilleerde dranken, maar komt direct uit de destilleertank in de fles.

BOLS
WOW Friend

Bols

Naar website

Lucas Bols heeft in 2013 Bols Vodka gelanceerd in Nederland. Door de mooie gebalanceerde smaak en uiterste puurheid vormt Bols Vodka de perfecte basis voor cocktails. Het smaakpalet wordt getypeerd door een vleugje zoetheid met een hint van peper en houtskool.
Dankzij een viervoudige distillering is de kwaliteit van Bols Vodka maar liefst vijf keer de norm die door de Europese Unie wordt vereist.

WOW Friend

Range

Bols Vodka