Whisky en Food Pairing

Het combineren van whisky en food is een mooie toevoeging aan het genieten van whisky. Het is niet eenvoudig maar zeker de moeite waard.

In Nederland hebben we gerenomeerd whiskykok Wullie MacMorland gevraagd om voor jullie een aantal gerechten te zoeken bij onze whisky’s. Geniet ervan en we zouden het leuk vinden om foto’s van jullie kookkunsten terug te zien op onze Facebook pagina.

Steak Rossini
Whisky & Food: Steak Rossini

Bijpassende whisky:
Highland Park 18 years old

Highland Park 18 years old

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote portobello paddenstoelen.

  • 4 plakjes grove pate.

  • 4 haasbiefstukken van 150 gram p.p.

  • 2 teentjes knoflook.

  • 250 gram roomboter.

  • Mespuntje cayenne peper.

  • 4 ansjovisfilets uit blik.

  • Theelepel tomatenketchup.

  • Eetlepel gedroogde bieslook

  • 4 cl Highland Park 18 years old

  • Zout & peper

Bereiding

Eerste maken wij wat ” kruidenboter” In de keuken machine.

Doe 200 gram roomboter, de ansjovis, de ketchup, één knoflook teentje, de Highland Park whisky, bieslook en cayenne peper bij elkaar in de keukenmachine en blend deze samen tot een fijne pasta.

Leg de pasta op een plak plastic keuken folie en rol dit op tot een dikke worst.

Leg deze direct in de koelkast.

Hak één teentje knoflook fijn, smelt het restant van de 50 gram boter in een bakpan voeg de knoflook en de paddenstoelen toe en laat ze zachtjes garen (heel).

Haal ze uit de pan en leg ze op een oven schaal.

Plaats één plak paté op elke paddenstoel.

Bak de biefstukken 1.5 minuten op elke kant. Zout & peper erbij en leg ze dan bovenop de paté.

Schuif ze in een voorverwarmde oven (190°C) en bak ze nog ongeveer 4-5 minuten.

Haal ze eruit en leg een plak “kruidenboter” bovenop en laat het eventjes smelten.

Bijgerecht suggestie? Gesmoorde groene groente, b.v peultjes of sperziebonen.

Serveer het met een glas Highland Park 18 years old ernaast ……… een gerecht met klasse!