Whisky en Food Pairing

Het combineren van whisky en food is een mooie toevoeging aan het genieten van whisky. Het is niet eenvoudig maar zeker de moeite waard.

In Nederland hebben we gerenomeerd whiskykok Wullie MacMorland gevraagd om voor jullie een aantal gerechten te zoeken bij onze whisky’s.

Onze Brand Ambassadeur van Glenfiddich Tony van Rooijen wilde niet achterblijven en heeft een aantal tips voor u bij zijn favoriete Glenfiddich whisky’s.

Speculaasjes
Whisky & Food: Speculaasjes

Bijpassende whisky:
Glenfiddich 15 years old Solera Reserve

Glenfiddich 15 years old

De complexiteit in de Glenfiddich 15 years old Solera Reserve past perfect bij de verschillende kruiden die in de speculaas zitten. Het is niet de kruidnagel of de kaneel, maar juist de combinatie welke dit koekje zo lekker maakt en daardoor perfect bij de whisky past.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pak speculaas

Bereiding

Vul een gezellig koektrommeltje met de speculaasje en zet deze binnen handbereik van de fles whisky met een aantal glencairn of spey glaasjes. Warm het glas in de hand, waardoor de whisky ook iets warmer wordt en de wat zwaardere aroma’s prijs geeft.

Serveren

Na een dag werken en een lekkere maaltijd, neerploffen op de bank en dan genieten van deze combinatie.