Tullamore D.E.W.

Tullamore D.E.W.

In het hart van Ierland ligt het dorpje Tullamore. Dew betekent 'dauw', maar het was één van de vroegere eigenaars, Daniel E. Williams, die met zijn initialen zijn naam verbond aan Tullamore D.E.W. In de distilleerderij uit 1829 werd destijds wel andere whiskey gestookt dan nu.

De whiskey van Tullamore Dew toen was kruidiger, pittiger en zwaarder. Tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten merkte Desmond – de kleinzoon van Daniel – dat er behoefte was aan lichte, zachte en toegankelijke whisky's. Hierdoor geïnspireerd, creëerde hij een blend die nu nog model staat voor de hedendaagse Tullamore Dew. De whiskey is driemaal gedistilleerd en daardoor bijzonder zacht van karakter. Het is een blend van alle drie types Ierse whiskey: grain whiskey, malt en pot still. Tot slot vindt rijping plaats in drie typen vaten; traditionele refill vaten, ex-bourbon en ex sherry vaten. Met dit bijzondere productieproces onderscheidt Tullamore D.E.W. zich duidelijk van alle andere whiskey's. De zoete zachtheid uit de grain whiskey, de zachte kruiden uit de pot still en het fruitige van de malt geven Tullamore zijn exclusieve karakter, terwijl de drievoudige distillatie zorgt voor een zijdezachte afdronk.

In 1954 werd de Tullamore distilleerderij gesloten na twee Wereldoorlogen, drooglegging in de belangrijkste exportmarkt en een Economische oorlog met Engeland. Het merk bleef bestaan, maar werd elders geproduceerd. In 2010 werd het merk gekocht door de Schotse distilleerders van William Grant & Son's en 60 jaar na sluiting, werd in 2014 een nieuwe distilleerderij geopend in Tullamore.

Locatie
Wat je moet onthouden
  • D.E.W. zijn de initialen van één van de vroegere eigenaars: Daniel E. William.

  • Tullamore D.E.W. is drie keer gedistilleerd, bestaat uit alle drie de types Ierse whisky en wordt gerijpt in drie verschillende type vaten.

  • Tullamore D.E.W. wordt sinds 2010 weer gemaakt in hun eigen distilleerderij in het plaatsje Tullamore.

Naar Internationale website

Tullamore D.E.W. (70cl)

Adviesprijs: € 20,49

Whiskyreis Ierland: 3 dagen Dublin & Tullamore

World Of Whiskyreis Ierland
Onze merken