Bruichladdich

Bruichladdich

De distilleerderij Bruichladdich is de meest westelijk gelegen distilleerderij in Schotland. De naam Bruichladdich komt uit het Gaelic en betekent “heuvel over de zee”. De distilleerderij werd gebouwd in 1881 door de gebroeders William, Robert en John Gourlay Harvey. In 1886 werd de Bruichladdich Distillery Co Ltd. opgericht. Na vele sluitingen en overnames is de Bruichladdich Distillers Company nu eigendom van het Franse bedrijf Rémy Cointreau.

De Bruichladdich distilleerderij is praktisch niet veranderd sinds de oprichting. De stills worden met stoom verwarmd. De zes washbacks zijn van Oregon pine en voor de rijping gebruikt men sherry-, bourbon- en ook refill vaten. Het water dat men gebruikt voor de bereiding van de whisky en ook voor het koelwater komt uit een klein meertje in de heuvels. De malt van Bruichladdich is non-chill filtered en wordt uitsluitend op de distilleerderij gebotteld.

Bruichladdich gelooft in ‘terroir.’ Het is uitgesproken, authentiek en uniek – Land en dram verenigd. Alle varianten zijn een eerbetoon aan afkomst, aan het land en de grondstoffen die deze tot leven wekten

Locatie
Wat je moet onthouden
  • De naam Bruichladdich betekent ‘heuvel over de zee’.

  • Bruichladdich gelooft in ‘terroir’.

  • Elke whisky van Bruichladdich is non-chill filtered.

Naar Internationale website

Bruichladdich The Classic Laddie (70cl)

Bruichladdich The Classic Laddie

Adviesprijs: € 59,99

Bruichladdich Port Charlotte Scottish Barley (70cl)

Adviesprijs: € 59,99

Bruichladdich Islay Barley 2009 (70cl)

Adviesprijs: € 69,99

Octomore 09.1 (70cl)

Adviesprijs: € 149,95

Octomore 09.3 (70cl)

Adviesprijs: € 219,95

Whiskyreis Schotland: 4 dagen Islay

whiskyreis Bruichladdich
Onze merken