LIMONCELLO

Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank, met een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30 procent, die wordt gemaakt van citroenen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse citroenbrandewijn

Het is een likeur die vooral bereid wordt in het zuiden van Italië, rond de golf van Napels, langs de Amalfikust en op het eiland Capri. Limoncello wordt ook geproduceerd op Sicilië, Sardinië en Malta en zelfs in Frankrijk en Californië.

Traditioneel werd limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Later werden ook citroenen uit andere regio’s gebruikt. Alleen limoncello die met citroenen uit de omgeving van Sorrento wordt gemaakt mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen. De aanduiding IGP (Indicazione geografica protetta, in het Nederlands: beschermde geografische aanduiding) garandeert dat er Sorrento-citroenen zijn gebruikt.

VILLA MASSA
WOW Friend

Villa Massa

Naar website

De met passie gemaakte Italiaanse citroenlikeur is zacht en fris van smaak.
Villa Massa Limoncello heeft een alcoholpercentage van 30% en geserveerd bij -7 graden uit de vriezer is hij op zijn best.

Villa Massa Limoncello wordt ambachtelijke gemaakt van de citroenen uit het Sorrento-gebied. En draagt hierdoor officieel het exclusieve predicaat ‘Liqoure di limone di Sorrento’. Villa Massa is gesticht door de broers Sergio en Stefano Massa. Het is een bedrijf dat ‘Liquore di Limone di Sorrento’ beter bekend als “Limoncello” maakt aan de hand van een eeuwenoud traditioneel familierecept.

De citroenen komen zowel uit de citroentuinen van de familie Massa in Piano die Sorrento, als uit externe tuinen die allemaal gelegen zijn in Sorrento die een strenge herkomst en kwaliteits controle ondergaan (PGI).

Je drinkt deze likeur traditioneel als een digestief na de maaltijd dat de spijsvertering bevordert, maar je kan het ook mengen met Tonic en een blaadje basilicum als verfrissend aperitief.

WOW Friend

Range

  • Villa Massa Limoncello