LIKEUR

Een likeur komt tot stand door het onttrekken van smaken en geuren uit bepaalde zaden, kruiden en vruchtenschillen.

Dit gebeurt door deze ingrediënten in zakken te doen en deze te hangen in een mengsel van alcohol en water. Op die manier komen de smaken en geuren terecht in dit mengsel. Dit proces kan 3 dagen tot 6 weken duren.

Na dit proces krijgt dit mengsel een rustperiode waarna er neutrale alcohol en suiker wordt toegevoegd. Door de toevoeging van suiker krijgt de likeur zijn heerlijke zoetheid.

Likeuren worden gebruikt als digestief bij de koffie en als ingrediënt in gemengde dranken (cocktails en longdrinks).

JAGERMEISTER
WOW Friend

Jägermeister

Naar website

Jägermeister is een internationale spirit met een eigenzinnig, stoer en mannelijk imago in een eigentijdse, vierkante fles. Het recept van Jägermeister is geheim. Wel is bekend dat er 56 kruiden afkomstig van over de hele wereld in zitten.

Wereldwijd is Jägermeister één van de bekendste en meest verkochte spirits. Ook is in Nederland deze drank enorm populair. In de horeca is dit merk tegenwoordig onmisbaar geworden in het assortiment.

Jägermeister is één van de actiefste drankmerken bij evenementen zoals; Zwarte Cross, Valtifest, Lakedance, Solar en vele rockevenementen.

WOW Friend

Range

 • Jägermeister Original
LICOR 43
WOW Friend

Licor 43

Naar website

Licor 43 is een Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten die samen een unieke smaak opleveren.
Onder meer het sap van citrus en andere vruchten en extracten van aromatische planten, zoals vanille, geven deze Spaanse likeur haar ondefinieerbare geur en smaak.

Tot op de dag van vandaag kent niemand het eeuwenoude recept en wordt de likeur uitsluitend in het Spaanse Cartagena geproduceerd. Het eigenzinnige karakter maakt Licor 43 heerlijk om puur te drinken of om mee te variëren, in een frisse mix of verrassende cocktail.

Licor 43 Orochata is een lichte, zijdezachte likeur. Het bevat Licor 43 Original en is geïnspireerd op de regionale specialiteit Horchata van aardamandelmelk, kaneel en citrus.
Licor 43 Orochata heeft een unieke smaak: zoet, licht en tegelijkertijd rijk aan verfijnde Mediterrane smaken. Zorg dat de fles Licor 43 Orochata gekoeld is. Vul een glas met ijsblokjes. Schud de fles en schenk de Orochata over de ijsblokjes heen. IJskoud genieten dus!

WOW Friend

Range

 • Licor 43 original
COINTREAU
WOW Friend

Cointreau

Naar website

Eigenzinning, vrouwelijk, smaakvol met een tikje ”je-ne-sais-quoi”
Uniek door haar ‘Feminine French Touch’. De sprankelende sinaasappelsmaak van Cointreau is très chic, stylish en elegant.

Cointreau is dé originele premium triple-sec. Al in 1849 vond Edouard Cointreau deze likeur uit in het Franse Angers door alcohol te destilleren uit sinaasappelzest. De sinaasappels uit deze regio hebben een karakteristieke zoet bittere smaak.

Het recept is tot op heden onveranderd gebleven en wordt nog steeds met alleen natuurlijke ingrediënten op een traditionele wijze gedestilleerd.
Cointreau kun je op verschillende manieren drinken; heerlijk puur, of met een klontje ijs, bij de koffie of met een toefje slagroom in de koffie. De bitterzoete smaak van de sinaasappellikeur is overheerlijk in longdrinks en cocktails.

Laat je verleiden en inspireren!

De Franse sinaasappellikeur Cointreau bestaat als sinds 1849, maar is toch ook van deze tijd.

WOW Friend

Range

 • Cointreau Original
DRAMBUIE
WOW Friend

Drambuie

Naar website

Drambuie heeft een hele geschiedenis in zijn flesje die begon in 1745 op het Schotse eiland Skye. Daar had zich toen prins Charles Edward Stuart, ook wel Bonnie Prince Charlie genoemd, verstopt voor de soldaten van de Engelse koning nadat hij de slag van Culloden had verloren. Aan een plaatselijke en bevriende apotheker vroeg de prins een drankje te maken dat zijn vitaliteit moest verhogen. De apotheker maakte toen een drankje met ingrediënten die daar voorhanden waren. En zo werd een elixer gemaakt van kruiden en specerijen die hij liet “huwen” met goed gerijpte whisky’s, kruiden, specerijen en heidehoning.

De prins was hier zo van onder de indruk dat hij bedong dat alleen hij de beschikking kreeg over het recept. Hij dronk het drankje ook elke dag tijdens zijn vlucht door de Highlands en de westelijke Schotse eilanden. De prins werd bij zijn vlucht geholpen door verschillende Schotse Clans. Eén van die Clans werd geleid door John MacKinnon. Hij hielp de prins ontsnappen van het eiland Skye. Als dank hiervoor kreeg John het geheime recept wat hij deelde met de rest van de Clan.

Zodoende kwam het recept in 1873 ook in handen van John Ross die het Broadfort Hotel op Skye exploiteerde. Met het verhaal erbij werd de likeur “an dram buidheach” genoemd, wat zoveel betekent als “het drankje dat bevredigd”. Later werd het ingekort tot “Drambuie”. James, de zoon van John Ross liet in 1893 de naam Drambuie officieel registreren als merknaam.

Drambuie is lekker puur, met een ijsblokje of in een easy mix als bijvoorbeeld de Drambuie Collins.

WOW Friend

Range

 • Drambuie Original
PASSOA
WOW Friend

Passoa

Naar website

Passoa is een tropische likeur gemaakt van passievruchten. Deze vrucht staat bekend om haar rijke, specifieke en fruitige smaak.

Passoa is ideaal in de mix met vruchtensappen, zoals jus d’orange en appelsap, maar ook heerlijk om te drinken als longdrink gemixt met 7Up/Sprite of als basis van diverse cocktails.

WOW Friend

Range

 • Passoa Original
PISANG AMBON
WOW Friend

Pisang Ambon

Naar website

Pisang Ambon is een exciting, fris en verrassend kleurrijke likeur met een kleurrijk exotisch verleden en wordt gedronken door kleurrijke persoonlijkheden.
Daarom staat in de uitstraling van Pisang Ambon de exciting world of colors centraal.

Deze ‘easy to drink’ bananenlikeur is gebasseerd op origineel Indonesisch recept en gemakkelijk te herkennen aan de opvallende groene kleur en de unieke, legendarische vierkante fles.

Ondanks dat Pisang Ambon ruim  60 jaar geleden geïntroduceerd is, blijft Pisang Ambon een moderne internationale likeur met een exotische smaak van banananen en een vleugje citrus.

WOW Friend

Range

Pisang Ambon Original

BOLS
WOW Friend

Bols Likeuren

Naar website

Bols is het oudste actieve merk van gedistilleerde dranken in de wereld! Het merk Bols werd in 1575 in het leven geroepen en wordt nu wereldwijd in 110 landen gedistribueerd.
De lijn met Bols likeuren bevat alleen al 26 verschillende smaken, wat de range tot de meest toonaagevende autoriteit in de cocktailsector maakt.

Voor zowel de professionele bartenders als de eigentijdse consument is Bols dé cocktailautoriteit dat onderdeel uitmaakt van de internationale cosmopolitische cocktailwereld.

WOW Friend

Range

 • Bols Blue Curacao
 • Bols Creme de Cassis
 • Bols Triple Sec
 • Bols Strawberry
 • Bols Apricot Brandy
GALLIANO

Galliano

Naar website

Galliano l’Autentico werd in 1896 in Livorno gecreëerd door Arturo Vaccari.
Het is een verfijnde en subtiele likeur, die heerlijk is als apart drankje of als het perfecte cocktail ingrediënt.

Het ambachtelijke productieproces bestaat uit 30 kruiden en specerijen (waaronder anijs, kardemon, jeneverstruik, lavendel, munt , kaneel en vanille) , die gemengd worden in afzonderlijke alcoholische dranken. Na een tijd rijpen worden deze samengevoegd tot een heerlijke likeur.

Range

 • Galliano L’Autentico
 • Galliano L’Apertivo
 • Galliano L’Amaretto
 • Galliano Ristretto