JENEVER

Jenever is een sterkedrank die vervaardigd wordt in Nederland, België en enkele gebieden in het noorden van Frankrijk (onder de naam genièvre) en het noordwesten van Duitsland als (Ostfriesischer) Korngenever.

Oorspronkelijk gaat het om moutwijn waaraan extracten uit de jeneverbes werden toegevoegd. Sinds het einde van de 19e eeuw bevat jenever meestal ook industrieel geproduceerde ethanol. In Nederland worden de jenevers waarin deze neutrale alcohol de hoofdmoot vormt jonge jenever of oude jenever genoemd. Korenwijn is een jenever die voornamelijk is gebaseerd op moutwijn. Vaak wordt korenwijn ook enige tijd gerijpt op houten vaten. In België spreekt men in zo’n geval van belegen jenever of gelagerde jenever; jenever op basis van neutrale alcohol heet in België kortweg jenever of, in Wallonië, peket.

BOLS JENEVER
WOW Friend

Bols Jenever

Naar website

Bols Jonge Jenever is een dubbelgestookte, koud gefiltreerde jonge jenever met een uiterst zachte smaak. Het wordt bereid met 100% graanalcohol en geurige, volgens traditioneel vakmanschap gestookte moutwijn. Van oudsher wordt de jenever gekoeld of met een ijsblokje gedronken, maar ook als ingrediënt voor cocktails is Bols uitstekend geschikt. Bols Jonge Jenever heeft een transparant heldere kleur en 35% alcohol.

Bols Zeer Oude Genever
De term ‘zeer oud’ is geen verwijzing naar de leeftijd van de drank, maar naar het feit dat dit de eerste jenever was die door velen werd gedronken. In de late jaren twintig werd hier een nieuwe jeneversoort uit ontwikkeld: jonge jenever.
Bols Zeer Oude Genever wordt uit 100% puur graan gestookt, maar door het gebruik van andere kruidenextracten is Bols Zeer Oude Genever iets zoeter dan zijn jongere broertje.

Bols Vieux
Vroeger werd vieux ook wel ‘koetsierscognac’ genoemd –  om de man ‘voor op de bok’ warm te houden. Nu wordt vieux voornamelijk in de mix met cola gedronken. Bols Vieux is dan ook uitermate geschikt om te mixen!

WOW Friend

Range

  • Bols Jonge Jenever
  • Bols Vieux