Whisky en Food Pairing

Het combineren van whisky en food is een mooie toevoeging aan het genieten van whisky. Het is niet eenvoudig maar zeker de moeite waard.

In Nederland hebben we gerenomeerd whiskykok Wullie MacMorland gevraagd om voor jullie een aantal gerechten te zoeken bij onze whisky’s.

Onze Brand Ambassadeur van Glenfiddich Tony van Rooijen wilde niet achterblijven en heeft een aantal tips voor u bij zijn favoriete Glenfiddich whisky’s.

Indiase curry
Whisky & Food: Indiase curry

Bijpassende whisky:
Glenfiddich IPA experiment

Glenfiddich IPA experiment

IPA (India Pale Ale) is een zeer hoppig bier wat ontstond in de tijd dat de Britten naar de overzeese koloniën voeren. Whisky is emotie, probeer deze experimentele Glenfiddich eens met een spannende Indiase Curry.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets.
  • knoflook en ui.
  • verse koriander.
  • 2 cm gember.
  • 250 gr blikje tomatenblokjes.
  • yoghurt.
  • plantaardige olie.
  • masala curry pasta.

Bereiding

Doe de tomaten, knoflook, gember en yoghurt in een blender of keukenmachine en pureer tot een glad geheel en zet deze apart. Verhit olie in een grote koekenpan en bak de in stukjes gesneden kipfilet, voeg de ui toe en bak dit 3-4 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.

Roer de massala curry pasta erdoor en bak nog eens 1 minuut op middelhoog vuur door, onder voortdurend roeren.

Voeg het tomatenmengsel toe aan de pan en mix door. Bestrooi met zout en peper. Voeg bloem en wat water toe en roer dit door de pan, die van het vuur af is gehaald. Zet de pan weer terug op het vuur en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes 15 minuten sudderen. Strooi de gehakte koriander erdoor en dien op, gegarneerd met wat korianderblaadjes.

Serveren

Serveren met Naan brood en een frisse salade, eventueel kan ook IPA bier gedronken worden tijdens het eten, na afloop uiteraard uitbuiken met de Glenfiddich IPA, ontdek dan hoe mooi de tonen van Grapefruit uit de geur van de Glenfiddich IPA komen, het hoppige in de smaak wordt heel subtiel overgenomen door de herkenbare frisse fruitige tonen van Glenfiddich…