GIN

Gin is een sterke geestrijke of alcoholische drank die wordt gemaakt door de destillatie van een vergist graanbeslag. Door toevoeging van jeneverbessen (of sleedoornbessen in het geval van sleedoorngin), krijgt het zijn specifieke smaak. De smaak van gewone gin is erg droog (in tegenstelling tot sleedoorngin), waardoor het zelden puur gedronken wordt.

HENDRICK'S
WOW Friend

Hendrick’s Gin

Meer informatie

Hendrick’s is een super premium gin met een bijzondere twist. Zo wordt Hendrick’s gedistilleerd in het on-ginse Schotland, met z’n eeuwenlange expertise op het gebied van distilleren en de aanwezigheid van het zachte Schotse water, in dit geval uit de lokale Penwhapple bron. Dan is er de ongehoord hoge kwaliteit ingrediënten, welke gebruikt worden bij de bereiding van Hendrick’s. De beste smaken van een zeer vreemd en omvangrijk botanisch boeket komen uit alle hoeken van de wereld.

De bereiding vindt afzonderlijk plaats in een ‘Carter Head still’ en een ‘Bennet Still’. Waar de Bennet still (een soort koperen distilleerketel) de ingrediënten kookt, worden de ingrediënten in de zeldzame Carter Head Still gestoomd. Door het samenvoegen van de beide spirits, ontstaat een zachte gin met zowel een stevig karakter als een balans van subtiele smaken. Normaliter wordt een kleine batch omschreven als 1.000 liter. Hiermee vergelijkend wordt Hendrick’s in minuscuul kleine batches van 450 liter gedistilleerd. Hierdoor hebben de Master Distillers een hoge mate van controle om het complete bereidingsproces tot in detail in de gaten te houden en zodanig een hoge kwaliteit Gin te bereiden, welke de naam Hendrick’s waard is. Tot slot wordt Hendrick’s afgerond met een infusie van de essences van Hollandse komkommer en de oliën uit Bulgaarse Rode rozenblaadjes. Dit alles maakt Hendrick’s tot een wonderbaarlijk verfrissende gin met een fleurig aroma.

Hendrick’s is de enige gin welke gemaakt door de combinatie van een Carter-Head en een Bennet Still. Ondanks het feit dat hetzelfde botanische boeket gebruikt wordt, bereiden de twee stills compleet verschillende dranken.

WOW Friend

Range

  • Hendrick’s Original
DAMRAK

Damrak Gin

Naar internationale website

Een authentieke Amsterdamse gin van Lucas Bols met een uitzonderlijk zachte smaak en frisse tinten van citrus. Het recept  is gebaseerd op één van de oudste gin recepten in de wereld en wordt geproduceerd in de Lucas Bols Distilleerderij in het hart van Amsterdam. Hier wordt de gin vijf maal gedistilleerd voor het zuiverste resultaat en is daarmee uiterst smaakvol bij puur gebruik, maar ook hét ideale ingrediënt voor klassieke en op citrus gebaseerde cocktails en mixen.

Damrak Original Gin combineert 17 plantaardige ingrediënten en is heerlijk in de mix met tonic en een partje sinaasappel.

WOW Friend

Range

  • Damrak Original