Whisky en Food Pairing

Het combineren van whisky en food is een mooie toevoeging aan het genieten van whisky. Het is niet eenvoudig maar zeker de moeite waard.

In Nederland hebben we gerenomeerd whiskykok Wullie MacMorland gevraagd om voor jullie een aantal gerechten te zoeken bij onze whisky’s. Geniet ervan en we zouden het leuk vinden om foto’s van jullie kookkunsten terug te zien op onze Facebook pagina.

Ghillie Fazant
Whisky & Food: Fazant

Bijpassende whisky:
The Macallan 12 years old Fine Oak

The Macallan 12 years old Fine Oak

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 fazantenborsten
  • 200 gram verse kippenlevers in bloem gerold
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 middelgrote tomaten in vieren verdeeld
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • Zout & peper
  • 1 glas The Macallan 12 years old Fine Oak

Bereiding

De fazantborstjes in een beetje roomboter goudbruin bakken, ongeveer 1 minuut per kant, eruit halen en warm apart zetten.

In de zelfde pan een eetlepel olijfolie toevoegen en de kippenlevers, ui, knoflook en laurier meebakken tot ze goudbruin zijn.

Voeg daarna de tomaten toe samen met de whisky en verwarm alles goed door. Niet tot pap koken!

Zout en peper naar smaak toevoegen.

Leg de fazantenfilets er boven op en laat alles samen verder 3-4 minuten zachtjes doorwarmen.

Dit gerecht is erg lekker geserveerd met 500 gram aardappelpuree waarin 6 fijngesneden zongedroogde tomaat en 1 hele gesneden bosui doorgeroerd zijn. Serveer het gerecht samen met een glas The Macallan 12 years old Fine Oak en geniet!