Whisky en Food Pairing

Het combineren van whisky en food is een mooie toevoeging aan het genieten van whisky. Het is niet eenvoudig maar zeker de moeite waard.

In Nederland hebben we gerenomeerd whiskykok Wullie MacMorland gevraagd om voor jullie een aantal gerechten te zoeken bij onze whisky’s.

Onze Brand Ambassadeur van Glenfiddich Tony van Rooijen wilde niet achterblijven en heeft een aantal tips voor u bij zijn favoriete Glenfiddich whisky’s.

Gamba’s met piri piri saus
Whisky & Food: Gamba's met pipi piri saus

Bijpassende whisky:
Glenfiddich 12 years old Original

Glenfiddich 12 years old

De frisse en fruitige tonen in de geur van Glenfiddich 12 years old Original zorgen ervoor dat je verrast wordt door de peperigheid van de smaak, dit gerecht geeft een soortgelijke ervaring.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram Gamba’s (visboer)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 bol knoflook
  • 1 fles piri piri saus

 

Bereiding

Stook een koekenpan hoog op met een scheutje olijfolie, voeg wat gamba’s toe, eventueel op stokjes geprikt, wacht tot de gamba’s mooi kleuren (als je lef hebt gooi je alvast een glaasje Glenfiddich over ze heen, indien je er een aansteker bij houdt, blijf dan onder de pan, zodat je niet geraakt wordt door de steekvlam), blus de gamba’s met een flinke scheut piri piri saus en knijp 2 teentjes knoflook over ze uit.

Serveren

Serveren met een frisse komkommer ananas salade en een glas Glenfiddich 12 years old Original.