Whisky en Food Pairing

Het combineren van whisky en food is een mooie toevoeging aan het genieten van whisky. Het is niet eenvoudig maar zeker de moeite waard.

In Nederland hebben we gerenomeerd whiskykok Wullie MacMorland gevraagd om voor jullie een aantal gerechten te zoeken bij onze whisky’s. Geniet ervan en we zouden het leuk vinden om foto’s van jullie kookkunsten terug te zien op onze Facebook pagina.

De kip of het ei
Whisky & Food: de kip of het ei

Bijpassende whisky:
The Famous Grouse Mellow Gold

Ingrediënten voor 6 personen                                                                                                                                      

  • 6 kippenbouten
  • 6 gekookte eieren
  • 6 braadworsten
  • 6 theelepels rode pesto
  • 1 glas The Famous Grouse Mellow Gold
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel tijm
  • Mespunt chilipoeder (optioneel)

 

Extra benodigdheden

  • Een muffinvorm

Voorbereiding

Meng de droge kruiden goed door elkaar. Gebruik alleen de chili als je van heet houdt.
Meng los daarvan de rode pesto met 2cl The Famous Grouse Mellow Gold .

Zet de oven aan op 185 °C.

Pak de kippenbouten en verwijder voorzichtig, met een scherpe mes, één voor één het dij-bot.
Laat de onderkant er aanzitten. (Vraag je poelier bij aankoop om dit te doen als je niet zeker bent.)
Snij de braadworsten open en maak van elk een balletje.

Bereiding

Leg de kippen bouten plat op een snijplank met het vel naar beneden.

Verdeel het whisky/ pesto mengsel over de 6 bouten en masseer het goed in het vlees.

Maak de balletjes worst plat tot ze precies op de kip passen en leg deze daarna dan ook op de kip.

Leg daar bovenop weer een gekookt ei en vouw het gehele pakket voorzichtig dicht tot een bol vorm.

Bestrooi de bol uiteindelijk met de voorgemengde droogkruiden.

Smeer een muffinvorm in met boter en plaats in in elke gat een kippenbout met de ronde kant beneden.

Bak het geheel daarna 25 minuten af in de oven en klaar!

 

Serveren

Serveer het resultaat warm of koud met een gemengde salade en een glas The Famous Grouse Mellow Gold.