CHAMPAGNE

Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Witte champagne is het bekendst, maar er is ook rosé-champagne.

Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam ‘champagne’ dragen. De term “Franse champagne” is dus een pleonasme, aangezien champagne per definitie uit Frankrijk komt.

Champagne is al eeuwenlang populair. Franse hovelingen serveerden al in de 15e eeuw champagne aan buitenlandse vorsten die op bezoek kwamen. Echter, dit was de stille variant, zonder bubbels. In 1668 diende zich een nieuwe variant aan: de heldere en mousserende champagne. De roem van deze drank nam snel toe en is vandaag de dag nog altijd populair.

PIPER-HEIDSIECK

Piper-Heidsieck

Naar website

De champagnes van Piper-Heidsieck zijn sprankelend en verfrissend. Sinds 1785 hebben de wijnen zich ontwikkeld zonder concessies te doen aan hun kwaliteit.
De Champagnes zijn charmant, elegant en toegankelijk met een verleidelijke unieke smaak. De Piper-Heidsieck lifestyle staat voor levenslust, temperament en vruchtbaarheid.

De kenmerkende fles met het rode etiket is dé champagne van vele beroemdheden. Zo ging Marilyn Monroe iedere avond naar bed met een paar druppels Chanel No.5 op haar pols en werd zij met een glas Piper-Heidsieck in haar hand wakker.

 

Extravaganza since 1785
Florens Louis Heidsieck richtte in 1785 zijn champagnehuis op. De wijnen werden direcht alom geprezen en hij werd opgeroepen om zijn champagnes aan koningin Marie-Antoinette te presenteren in Versailles.

Na zijn dood nam zijn neef, Christian Heidsieck, met Henri Guillaume Piper het roer over . Al snel werd het champagnehuis de officiële hofleverancier van 14 koninklijke en keizerlijke hoven.

Range

  • Cuvée Brut
  • Rosé Sauvage