Whisky en Food Pairing

Het combineren van whisky en food is een mooie toevoeging aan het genieten van whisky. Het is niet eenvoudig maar zeker de moeite waard.

In Nederland hebben we gerenomeerd whiskykok Wullie MacMorland gevraagd om voor jullie een aantal gerechten te zoeken bij onze whisky’s.

Onze Brand Ambassadeur van Glenfiddich Tony van Rooijen wilde niet achterblijven en heeft een aantal tips voor u bij zijn favoriete Glenfiddich whisky’s.

Oud Hollandse appeltaart
Whisky & Food: Oud Hollandse appeltaart

Bijpassende whisky:
Glenfiddich 18 years old Small Batch Reserve

De tonen van gedroogd fruit en kruiden in de geur van Glenfiddich 18 years old Small Batch Reserve doen je al denken aan de appeltaart die mijn zus bij mij komt bakken.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 kilo goudreinette’s (groentenman)
  • 1 pak appeltaart mix
  • 1 potje kaneel
  • 1 zak rozijnen
  • suiker

 

Bereiding

Wel een handvol rozijnen in de 18 jaar oude Glenfiddich. Schil de appels en lees de instructies op de appeltaartmix. Bereid het deeg en zorg voor dunne laagjes in de appeltaartvorm, meng de appels goed met de kaneel en de suiker en verdeel ze samen met de gewelde rozijnen in de appeltaartvorm, vlecht de bovenkant van de taart dicht met het overgebleven deeg. Stop de appeltaart in de oven en wacht af…

Serveren

Een ruime punt serveren met een glaasje Glenfiddich 18 years old Small Batch Reserve, vergeet geen foto op Facebook te zetten.