Onze Whisky Ambassadeurs

Proeven onder begeleiding van onze Whisky Ambassadors

Whisky is een reis waarvan je de bestemming niet kent. Om iedereen zoveel mogelijk te kunnen helpen en begeleiden tijdens deze reis hebben we een aantal whisky specialisten/ Whisky Ambassadeurs die het land ingaan. Zij geven proeverijen, staan op festivals en geven trainingen aan personeel van slijterijen en horeca zaken. Naast dat ze allemaal veel over whisky in het algemeen weten, hebben ze hun eigen aantal merken waar ze echt alles over weten. 

Tony van Rooijen
Tony van Rooijen

Tony van Rooijen – Merk Ambassadeur Glenfiddich.

Het moet rond 1991 zijn geweest, dat ik mijn eerste glaasje whisky op aanraden van mijn vriend Charlie dronk; Scotch noemde hij het, deze drank had meteen mijn aandacht, ik heb sinds die tijd veel flessen gekocht en geproefd, proeverijen bijgewoond en Schotland bezocht. 

Sinds 2008 ben ik in Nederland de ambassadeur voor Glenfiddich, ik vertegenwoordig de merken van William Grant & Sons op de verschillende festivals en proeverijen, ik presenteer dan aan de hand van de mooiste beelden de verschillende whisky, ik vertel dan over het proces, historie en smaak. 
De Virtual Distillery Tour van Glenfiddich is mijn favoriet, een schitterende presentatie waarmee je virtueel de distilleerderij in Dufftown bezoekt. 

Bekijk ook mijn Glenfiddich & Food tips

Bram Kaplan
Bram Kaplan

Bram Kaplan – Merk Ambassadeur Highland Park, The Macallan & The Famous Grouse.

Whisky is de eerste categorie gedistilleerd die ik ben gaan drinken. Ik was vroeger nooit zo’n fan van bier, en begon meteen met sterk, whisky dus, wat eigenlijk wel weer grappig is aangezien whisky een soort gedistilleerd bier is. Een goede vriend van mij had een fles whisky op z’n kamer staan, en altijd als wij zaten te gamen trokken we die fles open voor een goed glas!

Het leukste aan het werken in de dranken industrie is toch wel de sfeer en de energie van je collega’s en concurrenten. Je gaat niet zomaar in deze industrie aan de slag en dat zie je ook bij de mensen. Iedereen heeft ontzettend veel passie voor wat hij of zij doet. Dit zorgt er voor dat het eigenlijk 1 grote familie is.