Whiskyreizen

Als je eenmaal met het whiskyvirus bent besmet dan komt ook snel al het verlangen om een echte distilleerderij te bezoeken. Wat is er nu mooier dan echt te zien hoe en waar dat vloeibare "goud" gemaakt wordt.

Samen met onze World Of Whisky Travel Expert Teun van Wel van The Travel Club hebben we een aantal mooie speciale reizen voor je samengesteld. 

 


Vanaf € 1,195- per persoon, inclusief distilleerderij bezoeken

Schermafbeelding 2016 08 26 om 18.30.25
 
Op whiskyreis naar Schotland, de droom van iedere whiskyliefhebber. Uw favoriete distilleerderijen bezoeken en genieten van het prachtige land. Tijdens deze 8-daagse reis ontdekt u zowel de ruige Highlands als het prachtige Speyside. Bovendien gaat u ook naar de Orkney eilanden, een uniek stukje Schotland. Hier heeft de Scandinavische cultuur duidelijk grote invloed gehad. Onderweg zult u talloze distilleerderijen tegenkomen. En uiteraard gaat u er een aantal bezoeken, zodat u alle facetten van het whisky stoken van dichtbij mee maakt. Mocht u een langer verblijf in Schotland wensen dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Vanaf € 650- per persoon, inclusief distilleerderij bezoeken

Schermafbeelding 2016 09 02 om 17.15.16

Een prachtige whisky ontdekkingsreis door de Highlands en Speyside. U ontdekt alle facetten van het maken van whisky tijdens bezoeken aan The Macallan, Glenfiddich, The Balvenie en The Famous Grouse Experience.

Deze reis is inclusief vlucht, huurauto, routebeschrijving, verblijf en bezoeken aan de distilleerderijen.

Het programma kan naar wens worden aangepast of verlengd.

Vanaf € 695- per persoon, inclusief distilleerderij bezoek

4DI

Islay, het whisky eiland! Er bevinden zich maar liefst 8 distilleerderijen op dit eiland. Veelal wordt er geturfde whisky gemaakt. Een van de meest bijzondere distilleerderijen op dit eiland is Bruichladdich. Hier maakt met zowel heel licht geturfde whisky, als stevig geturfde whisky (Port Charlotte), maar ook ’s werelds meest geturfde whisky: Octomore. Maar naast distilleerderijen heeft Islay nog veel meer te bieden, met een unieke natuur en prachtige baaien en stranden. U gaat het ontdekken op deze whiskyreis naar Islay!


Deze reis is inclusief vlucht, huurauto, routebeschrijving, verblijf en bezoeken aan Bruichladdich distilleerderij.

Vanaf € 599- per persoon, inclusief distilleerderij bezoeken

3DS

Op whiskyreis naar Schotland, de droom van iedere whiskyliefhebber. Uw favoriete distilleerderijen bezoeken en genieten van het prachtige land. Speyside is een erg mooi glooiend gebied. Als u er rond rijd is het niet heel moeilijk voor te stellen dat hier van oudsher al veel distilleerderijen lage. Alle grondstoffen zijn volop aanwezig. Er is genoeg graan en veel geschikte waterbronnen. In het glooiende landschap konden de destijds illegale distilleerderijen bovendien goed verstopt worden en zag men de belasting ambtenaren van ver aankomen. Uiteraard is het tegenwoordig allemaal legaal distilleren en zijn de distilleerderijen ook wat groter.

Vanaf € 375- per persoon, inclusief bezoek Tullamore Heritage Centre

ireland

De Ieren zelf claimen dat whisky in Ierland is uitgevonden. Ooit was de Ierse whisky de meest populaire ter wereld. En de laatste jaren is het weer hard aan de weg aan het timmeren. Er zijn al vele nieuwe distilleerderijen bij gekomen.
Op deze korte trip combineert u een bezoek aan het Tullamore Heritage Centre met het zeer gezellige Dublin. Een perfecte combinatie! Leren en proeven van de Tullamore whisky en genieten van de gezelligheid in de Ierse pubs in Dublin.

Mocht u en langer verblijf in Ierland wensen dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Deze reis is met huurauto. De distilleerderij ligt niet ver weg van uw overnachtingsadres. U ontvangt bij uw reisbescheiden een routebeschrijving.